Tema

MG 2410a

Videokonference til omsorg

Klienten er i centrum, hvilket giver behandleren mulighed for at møde ham eller hende via en sikker og fortrolig videoforbindelse”. Ordene er Arni Ingeman Hansens, der er partner og CEO i PsychCon A/S. Her benyttes et videokonference system, der betyder, at klienter kan komme i visuel kontakt med en psykolog, uanset om de benytter en computer, tablet eller smartphone. Det kræver kun, at der er netværk.

Man bruger et videokonference system fra Vidyo, som dels kan levere høj kvalitet på tværs af de forskellige enheder, man bruger, men i lige så høj grad også fordi sikkerheden – eller krypteringen – er ekstrem høj. ”Det handler jo først og fremmest om, at klienten skal føle sig sikker og i gode hænder, og så skal der ikke være tvivl om, at sikkerheden på en trådløs videoforbindelse er i orden. Så det er noget, vi sætter meget stor fokus på”, forklarer Arni Hansen.

Via videokonference kan man rådgive, give terapi og supervision ansigt-til-ansigt. Psych-Con A/S er et samarbejde mellem norske og danske aktører, med afdeling i Skagen og i Trondheim i Norge.

Fungerer på alle netværk

Arni forklarer, at PsychCon består af tre udviklingsspor:

Spor 1: Vi leverer en sikker og fortrolig video-platform for behandlere, der ønsker at møde klienter i klientens eget miljø.

Spor 2: Vi ønsker at etablere en onlineklinik, der indgår aftaler med virksomheder, institutioner, forsikringsselskaber, kommuner m.v., og rekruttere kompetente behandlere fra PsychCons egne medlemmer/abonnenter.

Spor 3: Dette spor er beregnet som uddannelse og videnscenter inden for digital psykisk helse. Det unikke ved videokonference systemet er ikke kun den høje sikkerhed men også kvaliteten, samt ikke mindst at det er let at bruge. Dels fungerer det på pc, Mac, tablet og smartphone. Du kan dele skærmen, så klienten kan se dokumenter på skærmen, og dertil er det meget brugervenligt og kræver derfor ikke meget af patienten. Reelt kan behandleren blot sende en invitation via e-mail eller SMS, og få minutter efter er videomødet i gang.

Vidyo fungerer uanset hastigheden på nettet, da systemet selv scalerer kvaliteten efter båndbredden. Men det vil altid levere både bedre lyd og billede end mange andre kendte systemer som for eksempel Skype. Sidstnævnte har heller ikke tilnærmelsesvis den sikkerhed og kryptering som Vidyo kan levere.

Mange brugsområder

Hos PsychCon A/S vil man bruge teknologien som behandlingsplatform til klienter, enten som et supplement til traditionelle samtaler, eller for mennesker, der af forskellige grunde, ikke kan møde op på behandlerens fysiske kontor. Det kræver ikke den store fantasi at se det implementeret i andre brancher. Sundhedssektoren generelt, hvor man let kan komme i ”konsultation” med en læge, der kan vejlede og vurdere, om man skal tage til nærmeste skadestue eller egen læge. Men også i andre brancher, hvor man har brug for fortrolige videomøder. Og ikke mindst et, hvor sikkerheden og kvaliteten er bedre end de mange udbredte systemer, der findes på markedet.

PsychCons løsning er inspirerende og en oplagt mulighed i et informationssamfund, hvor næsten alle har adgang til en tablet, computer eller smartphone, og derfor reelt også har mulighed for at være med i en videokonference.

 

Fakta om Vidyo

Danmon Group A/S har leveret løsningen til PsychCon og har valgt Vidyo som den optimale løsning. Vidyo leverer videokonference infrastruktur, og deres mål er at være den samlende platform for alverdens videokonference klienter og møderums systemer. Vidyo har ændret den traditionelle forretningsmodel for videokonferenceløsninger med dyre møderums-systemer baseret på dedikeret hardware i mødelokalerne til at tilbyde fleksible og meget skalerbare softwareløsninger uden at gå på kompromis med billedkvalitet og mødekapacitet. Virksomheden har siden 2005 udviklet deres SVC (scalable video coding), som gør deres videokommunikation meget robust, således at internet i svingende kvalitet, trådløs netværk og 3G/4G ikke er noget problem for at gennemføre et godt videomøde i HD eller Full HD.

Vidyo supporterer de traditionelle videokonference producenter som Cisco og Polycom. Derudover er der support af desktop løsninger på PC, Mac og Linux. Mobile enheder som smartphone og tablets understøttes på iOS og Android. Systemet tilbyder sin infrastruktur med alle fordele uden at ændre på brugerfladen til Microsoft Lync, IBM Sametime og Adobe Connect.

Gæster til et videomøde inviteres nemt via auto genereret e-mail eller SMS, idet et videomøde som gæst kan afvikles i en almindelig webbrowser. Det er uden licens udgift for nogen af deltagerne, og for Microsoft brugere kan invitation ske i Outlook. Systemet tillader, at op til 150 deltager i samme eller flere parallelle møder, og op til 8 deltagere vises i ”live” video på en enkelt skærm. Billedkvaliteten kan være HD, Full-HD eller Ultra-HD/4K.