Tema

Lifesize Cloud

Ved at flytte håndteringen af videokonference op i skyen, ganske som med IT-driften, bliver det pludseligt meget simpelt at lave videokonference - systemet kræver ingen IT-folk i virksomheden og er skalerbart det øjeblik, du ønsker det. Videokonference er en kompleks størrelse, som har givet mange IT-ansvarlige grå hår i hovedet. Det er meget kompliceret at få mange forskellige videosystemer og teknologier på tværs af forskellige enheder til at tale sammen og kunne håndteres på samme platform. Samtidig kan det være meget kostbart at have sin egen hardware til at håndtere video – det kan dog give mening for især meget store virksomheder. Men for de fleste andre kan man i dag lige så godt klare det i ”skyen”. Ganske som med firmaets IT, der ofte hostes ude i byen – som for eksempel med en Microsoft Office 365 cloud løsning, hvor man også kan få hostet sin videokonference i skyen. Og det er faktisk en rigtig god idé for de fleste virksomheder.

Frihed i skyen

En af de mest åbenlyse fordele ved at benytte en cloudbaseret videokonference som eksempelvis Lifesize Cloud er: Du får en skalerbar løsning, som betyder, at du lynhurtigt kan ændre størrelsen på din video-konference løsning. Du er ikke låst fast til det antal kanaler/porte (videomøder på samme tid), som den hardware du har købt i virksomheden. Købes f.eks. en licens med 10 brugere, kan hver bruger – på samme tid – afholde videomøde med op til 25 forskellige personer/lokationer. Der er altså ingen reelle begrænsninger i infrastrukturen.

”Det er et problem, mange har oplevet – man har måske 16 kanaler/porte, hvoraf man allerede har fastlåst et antal til en bestyrelse eller lignende. Og er der andre i huset, der afholder videomøde på samme tid, oplever man som bruger, at man ikke kan komme igennem og må udsætte videomødet”. Ordene kommer fra Thomas Baggesen, der er Partner og Salgsdirektør hos DS-Display, som vi møder i deres demolokaler sammen med Marketingchef Charlotte Wydojnik.

Thomas forklarer, at man som bruger ikke oplever nogen forskel fra en cloud baseret løsning til en traditionel løsning med inhouse hardware. ”Med Lifesize Cloud får man de samme features, som man har i traditionelle videoløsninger, og som en unik feature kan man ovenikøbet invitere andre til mødet blot ved at sende dem et link eller en invitation via deres kalender”. ”Det er her vigtigt at pointere, at modtageren, man inviterer til mødet, ikke nødvendigvis selv behøver at have et videokonferencesystem og ej heller skal installere nogen form for software for at deltage. De skal blot klikke på linket, og de er med i mødet. Det er vigtigt, da det dels gør det nemt for de enkelte brugere men også fordi mange virksomheder ikke tillader, at man downloader nogle form for programmer”, supplerer Charlotte Wydojnik.

Videomøde med ét museklik

Videokonference er som sagt en meget kompleks teknologi, både hvad angår hardware, software og infrastruktur. Det kan også være – og er ofte meget kostbart. Ved at håndtere det i skyen vil man, ganske som med almindelig IT-hosting få adgang til et enormt system, der ikke kræver særlige IT-kundskaber og kan håndtere alt op til meget store løsninger. ”Her er det uhyre vigtigt at understrege, at sikkerheden naturligvis er helt i top. Alle samtaler og opkald er krypteret fuldstændigt som et inhouse anlæg”, forklarer Thomas Baggesen og fortsætter: ”Samtidig vil man som bruger opleve en stor genkendelighed, når det bruges. Lifesize Cloud sættes nemlig op via kontakter, ligesom på en smartphone. Man klikker blot på den, man vil tale med, og man kan endda se, om personen er tilstede, ledig eller optaget. Der er også en chat funktion, og ønsker man at ændre en igangværende chat til et videoopkald, klikker man blot på video-ikonet, hvorefter chatten ændres til et videomøde. Ligeledes kan man i en igangværende chat eller videomøde tilføje flere personer, blot ved at klikke på deres navne i kontaktbiblioteket. Man behøver således ikke at afbryde det igangværende møde for at lave et multipoint-opkald. Man vil som bruger opleve et godt flow og en enkelthed i systemet, som alle meget let kan finde ud af at bruge”.

Med Lifesize Cloud kan man derfor have alle med på et videomøde. Systemet finder selv ud af at konvertere fra en, der benytter en smartphone, en der har en laptop til en, der måske sidder i et stort videokonference lokale med store kameraer. Her benyttes nemlig forskelig opløsning og teknologi. Men alt dette håndteres løbende i skyen af kraftige computere og software, så man som bruger kun kan se, at der kan være lidt forskel i billedkvaliteten fra de forskellige brugere. Kvaliteten afhænger jo af det udstyr, den enkelte bruger under videokonferencen, men selve systemet håndterer op til HD-opløsning. Der er også mulighed for at være med i mødet med en telefon uden video.

Skype i høj kvalitet

”Vi plejer at sige, at LifeSize Cloud er lidt som Skype, bare i langt højere kvalitet. Systemet er nemlig lige så let at bruge men tilbyder langt flere funktioner og ikke mindst kvalitet”, forklarer Thomas. Med Lifesize Cloud kan du som før nævnt benytte mange forskellige devices til at deltage i videomøder, og via en app til både Android og iOS har du også en del funktioner, som du også finder på computeren. Og ganske som med traditionelle møderums systemer kan du også dele dokumenter, vise en præsentation med mere direkte i videomødet.

Reelt fungerer systemet således, at man køber en licens for et år ad gangen. Her kan man for eksempel købe en licens til 10 brugere, men ønsker man at opgradere til 25 eller 50 midt i perioden mister man ikke noget. ”Vi kalder det Pay as you grow, og da det hele foregår virtuelt, kan man ændre abonnementet på få minutter. Vi tilbyder også, at man kan prøve systemet gratis i 14 dage, inden man beslutter sig”, slutter Charlotte Wydojnik.

 

Af: Peter Hyldahl